Bugun...

Ayancık Eğitim-Senden Basın Açıklaması
Tarih: 07-04-2015 18:03:20 Güncelleme: 07-04-2015 21:14:20 + -

Eğitim-Sen Ayancık Temsilciliği, Yalova’da hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz için basın açıklaması yaptı.

Ayancık Eğitim-Senden Basın Açıklaması

Ayancık Cumhuriyet Meydanında 12.15'te yapılan basın açıklamasına Eğitim-Sen üyesi eğitimciler katıldı. Yaklaşık 50 kişilik üye Yalova’da hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz için bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Ayancık Şube Başkanı Hakan Say, şu sözlere yer verdi. ‘‘Dostlar, eğitim emekçileri, sayın basın mensupları. Dün tüm okullarda; Halil Serkan Öz öğretmenimiz ölümü nedeniyle ilk derslere girmedik. Yaşanan bu üzücü olaya neden olan Valiyi kitlesel basın açıklamalarımızla Türkiye'nin dört bir yanında protesto ediyor, bir hafta boyunca onurumuzu çiğnetmeyeceğiz diyerek kokart takıyoruz.

Bildiğiniz üzere; geçen hafta Eğitim Sen'in aldığı kararı uygularken üyemiz Halil Serkan Öz; Yalova valisinin hakaretlerine maruz kalmıştır. Valiyi protesto için düzenlenen "Öğretmene Saygı" yürüyüşünde yaşadığı strese bağlı olarak kalp krizi geçirmiştir. Ancak Yalova'daki hastanelerde anjiyo için gerekli ekipman bulunmaması nedeniyle Bursa'ya götürülmüş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Tüm eğitim ve bilim emekçileri olarak acımızın büyük olduğunu hatırlatmak isteriz.

Ancak bu acı vakti gelmiş bir ölümün acısı değil, aramızdan koparılan idealist bir öğretmenin acısıdır. Arkadaşımızın, meslektaşımızın, can yoldaşımızın acısıdır. Halil Serkan öğretmen artık bizlerle birlikte okul koridorlarında dolaşamayacak, öğrencilerin sesini duyamayacak, sorunlarını ve mutluluklarını öğretmenler odasında arkadaşlarına anlatamayacak, görev yaptığı lisede sınıfı boş kalacaktır...

Bugün acımızı sizlerle paylaşmak istiyor ama Halil öğretmen için yas tutmadığımızı da ilan etmek istiyoruz. Çünkü kendisinin de dediği gibi onu elimizden alanlar dayanışmadan, emekten, sevgiden ve paylaşımdan korkanlardır. Öyle bi korku ki bu, Cumhurbaşkanı'na hakaret gerekçesiyle herkes tutuklanırken; haklarını savunan bir öğretmenin payına öğrencilerinin ve meslektaşlarının önünde hakarete uğramak düşmüştür. Herkes bilmelidir ki; iktidarın en çok korktuğu şey bu ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin özgür düşünmesidir. Bizlere yaptırmak istedikleri görev, öğrencilerimize eleştirel düşünmeyi öğretmek değil; itaat etmek ve itaat etmeyi öğretmektir. Bu nedenledir ki onlar özgürlüklerden korkmakta, öğrencilerimizin düşünen ve sorgulayan insanlar olarak yetişmesini istememekte bu yüzden bizlerin onurlarını çiğnemeye cüret edecek kadar fütursuzlaşmaktadır.

Bugün biz eğitim emekçilerine düşen sorumluları teşhir etmektir. Halil Serkan öğretmenimiz için ağıt yakmak zamanı değil, onurumuza sahip çıkma zamanıdır. Acımızın büyük olduğunu biliyoruz ama bu acıyı bize yaşatanlardan hesap sormak için bekleyecek vaktimiz yok. Tüm eğitim ve bilim emekçileri arkadaşımızı ölüme sürükleyen bu saldırıya karşı birlikte mücadele etmelidir. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından 27 Mart günü Halil Serkan öğretmenimizin sınıfında yapılan hakaretler sadece ona yönelik değildir. Eğitim Sen'in yıllardır sürdürdüğü onur, emek ve demokrasi mücadelesine karşı sistemli saldırının sadece bir parçasıdır.

Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur! Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını "destan yazmak" olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği "cebir" görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir.

Bizler tüm bu baskılara karşı mesleğimizin gerektirdiği saygı, sevgi ve paylaşımı okullarımıza ayak bastığımız ilk günden beri sahiplenirken, özgürlük ve eşitliğin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunun da bilincindeyiz. Ölümüne sebep olunan arkadaşımız Halil Serkan Öz için daha önce söylediğimiz gibi kimseyi yas tutmaya çağırmıyoruz, onurumuz, haklarımız ve emeğimiz için mücadele etmeye davet ediyoruz. Bu saldırıları bitecek olan tek şey örgütlü gücümüz olacaktır. Tüm eğitim ve bilim emekçileri bilmelidir ki, Halil Serkan Öz'ün ölümüne neden olanlardan hesap sormak onurumuza, mesleğimize, haklarımıza, emeğimize ve öğrencilerimize sahip çıkmaktır.

Bilindiği gibi, sendikamızın almış olduğu karara uyarak 7 Ekim 2013 gününden itibaren işyerlerimize özgür kılık ve kıyafetlerimizle gitmekteyiz. İlçemizde de bu tavrımızdan dolayı arkadaşlarımıza soruşturmalar açıldı, ifadeler alındı. Bu tür baskılara boyun eğmeyeceğimizi belirtiyor bu durumu protesto ettiğimizi bildiriyoruz. Tek tip, tek renk bir dünyanın özgürlüğü kısıtlayıcılığına ve sıkıcılığına karşı duruyoruz. Öğretmen üzerinde kıyafetle değil, saç, sakal biçimiyle değil, mesleki ve bilimsel donanımıyla öğretmendir. İnsan dış görünüşüyle değil, onuruyla, vicdanıyla, yaşama bakışıyla insandır.
Saygılarımızla.’’ Diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber 2048 defa okunmuştur.

Etiketler :

SAĞLIK BAKANI MÜJDEYİ VERDİ
    AYANCIKTA KETEN ÜRETİMİ 24 YIL ARADAN SONRA YENİDEN BAŞLADI
    Sinopta can pazarı
    Sinop'ta deniz şehitleri anısına yapılan tekvando şampiyonası sona erdi
    Vali Köşger nükleer santralle ilgili konuştu
    SİNOP'TA SEÇİMİ CHP ALDI
  1. SAĞLIK BAKANI MÜJDEYİ VERDİ