Reklam
Reklam
Erdoğan ERKAYMAZ

Erdoğan ERKAYMAZ

dogusofsetayancik@hotmail.com

ASRIN DAVASI DENİLDİ YÜZYILIN İFTİRASI CIKTI

03 Aralık 2018 - 15:30 - Güncelleme: 04 Aralık 2018 - 16:01

Kısaca ‘Ergenekon Destanı’ ; Türkler, Moğollar ile savaşmıştır. Türkleri yenen Moğollar bazı Türkleri esir almıştır. Bu esaretten kurtulmaya çalışan Türkler, Moğolların elinden kurtulacak ‘Ergenekon’a sığınmışlardır. Ergenekon da 400 yıl boyunca kalarak nesillerini büyütmüşlerdir. Ergenekon’da savaşlar için bilenip intikam için güç toplayan Türkler, bir bozkurdun belirip onlara liderlik etmesi ve yol göstermesiyle birlikte Moğollardan intikam almak için harekete geçerler. Moğollardan intikam alırlar. Ergenekon Efsanesi, Destanı kısacası böyledir. Milli efsanemiz.

 

Şimdi gelelim ‘Ergenekon Davası’na; Bu davada sahte belgelerin havalarda uçtuğu… Ülke güvenliğinin can damarını oluşan kozmik odanın tarumar edildiği… Genel kurmay başkanının terörist olarak yargılandığı Atatürkçü subayların tasfiye edildiği… düzmece planlar (darbe) üzerinden Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarsızlaştırıldığı… 247 sanığın sudan sebeplerle tutuklandığı… Bunların uzun süre hapis yatırılıp mahkum edildiği… Birbiriyle alakasız davalar birleştirilip 23 iddianamenin birbirine eklendiği… Yüzlerce ağır mağduru olan yüzbinleri hedef alan dava bölümü hukuk adına başlı başına komedi olan Yargıtay’ın dava değil, tiyatro olduğunu onayladığı tam bir rezaletti.

 

Ergenekon davası nasıl başlamıştı? Hatırlarsak; 12 Temmuz 2007 de Ümraniye’de bir gecekondu da bulunduğu söylenen 27 el bombasıyla başladı. Emekli Astsubay Oktay Yıldırım’ın bu bombaların sahibi olduğu idea edildi 27 Temmuz 2007 de daha sonra gelen gözaltı ve tutuklama dalgaları nedeniyle birinci dalga olarak adlandırılan bir operasyon başlatıldı. Bu dalgalar kısa aralıklarla toplumun pek çok farklı kesimini kapsayacak şekilde genişletildi. Ergenekon da; Cemaat kendi ajanlarına terör eylemleri yaptırarak ve onları bazı devlet kadroları ile irtibatlandırarak önce suçu imal etmiş ve daha sonra yargı içerisindeki unsurları kullanarak mahkum etmiştir.

 

Ergenekon davası süresinde 100 binden fazla telefon izlendi. 60 bin telefon dinlendi. 3 bin kişi hakkında takip yapıldı. Bin 360 kişi ifade verdi.585 kişi tutuklandı 7 sanık ifade vermeden öldü. 7 sanık kansere yakalandı davada 44 gizli tanık vardı. Toplam sayfa sayısı 17 bini aşan iddianame hazırlandı.

 

Bu dava için tutuklananlara oh olsun dercesine televizyonlarda gezenler kumpas ifşası sonrası sessizliğe büründüler. İktidarları döneminde geçen 9 yıl süren ve alev alev yakan bu davayı sorumluluğu hiç üslenmediler gülen cemaati başta olmak üzere başka yerlere attılar. Dönemin başkanı bu davanın savcısıyım demiş dönemin Ana muhalefet başkanı ‘Davanın Avukatıyım’ demişti. Dönemin başkan yardımcısı; ‘Türkiye Bağırsaklarını temizliyor’ ‘Dönemin Avrupa Birliği Bakanı ‘ Hizaya soktuk iktidar partisi sözcüsü tutuklamaları olumlu bulmuştu.

 

Askerlerden sivil toplum yöneticileri gazeteciler siyasetçiler yazarlar ve sendika temsilcilerine kadar binin üzerinde kişi yargılandı ve yüzlerce kişi 6 yıla varan sürelerle  hapis yattı. Mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulduktan sonra tüm sanıklar serbest kalmıştı. Davanın ünlü savcıları Zekeri ‘ya Öz ve Fikret Seçen’ in de aralarında bulunduğu savcıların bir kısmı halen firarda. Operasyonlarda yer alan bir çok polis ve savcı tutuklu. Son söz; Ergenekon davasında savcı mütalaasında ‘Ergenekon adlı bir terör örgütünün varlığı ispat edilememiştir.’ İfadesini kullandı. Yönetmen Mert Baykal’ın filmi ‘Pardon’ da boş yere hapis yatan üç arkadaşın hikayesi sonucundaki gibi ‘Pardon’yaa.. 6.5 yıl boşuna hapis yattınız.’ Yine bir Türk efsanesi olan Ergenekon Destanı adı açısından ele alındığında neden bu destanımız bir terör örgütünün adı olarak kamu oyunun bilinç altında oturtulmak istenildi…

 

Bu yazı 40038 defa okunmuştur.