Reklam
Reklam
Erdoğan ERKAYMAZ

Erdoğan ERKAYMAZ

dogusofsetayancik@hotmail.com

MAHŞERDE BERAT BELGENİZ OLACAK

29 Ocak 2019 - 14:46 - Güncelleme: 29 Ocak 2019 - 14:47

AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas’ta AKP Gençlik Kolları üyelerinin sorularını yanıtlarken partisinin Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin’e oy isterken kullandığı ifadeler ülke gündemine oturdu tepki çekti. İsmet Yılmaz, ‘’Hilmi Bilgin’e desteğinizi bekliyorum. İnanıyorum ki Hilmi Bey’e vereceğiniz destek ruzi mahşerde (Kıyamet Günü), yine sizin berat belgelerinizden (kurtuluş) biri olacağını düşünüyorum’’ dedi.

 

Tepkiler yağmur gibi yağmaya başladı. İlk tepki AKP eski milletvekili Şamil Tayyar’dan sosyal medya hesabından ‘’Tövbe Estağfurullah!’’ diye yazarak geldi. MHP’li Sinan Oğan’da sosyal medya hesabından, ‘İsmet Başkan bu beraat belgelerini sadece AK Parti adayları için mi dağıtıyorsunuz yoksa Cumhur ittifakı içindeki MHP adaylarımız için de beraat belgesi  dağıtıyor musunuz?’’ Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ta,’’ İsmet Yılmaz o  Twitini silse iyi eder. Herkes için bu dünya da ne yapıyorsanız yapın öbür tarafta karşılığı vardır. Oy ver manevi Berat al diye bir şey olmaz’’ diye tepkilerini koymuşlar.

 

Bu nasıl bir şey, nasıl siyaset, nasıl insanlık, Tanrı ile pazarlık yapıp, vahiy mi aldı… Böyle bir sapkınlık olabilir mi. Diyanet, ilahiyatçılar, din insanları, dinsel konularda fetva veren televizyonlardaki doçent, Prof.’lar… Bu söylemle ilgili söyleyeceğiniz bir şeyler yok mu? Açıklama yapmazlarsa insanlarda sizleri böyle düşünüyorlar zannetmez mi. Bu ne demek Aday Hilmi Bilgin’e oy verenler cennete mi gidecek?...

 

İsmet Yılmaz, geçmişte Milli Savunma Bakanlığı, TBMM Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı yaptı. Şunu çok iyi biliyordur ‘’Anayasa’nın başlangıç kısmında Kutsal din duygularının devlet ve politika işlerine kesinlikle karıştırılmaz’’ yazar. Bu nedir? Hesaplaşma gününde beraat belgesini din istismarı ile mi alacak? Kutsal din duyguları politikaya bu kadar karıştırmak ve dini bu kadar istismar etmek hoş mu? Yazık ediyorlar hem de çok yazık. Din istismarı orta çağda kalmıştı bunlar günümüze taşıdılar.

 

Yirmi birinci yüzyılın ortasında, orta çağında gerisinde bir kafa yapısı… Eski Millet Partisi kurucularından Osman Bölükbaşı’nın bir sözü, ‘’bütün sektörleri tetkik ettim din sektöründen daha karlısını görmedim. ‘’ Şimdi cennete bedava bilet’’ oylarınızı adayımıza verin’’ Artık insaf, istismarın bu kadarı da ayıp. Düşünüyorum da inananlar (Kutsal dinimize) böyle bir konuşmayı kabul etmezler ve de konuşmazlar. Bence bu konuşmayı yapan inanmıyor. Laik diye çekindikleri ‘’Dini istismar etmeyin, dini siyasete alet etmeyin’’ dediklerinde onlara kızarlar. İşte laiklik bu yüzden var. Laikliğin tanımı tamda budur.

 

Asıl ciddiye alınacak mesele de; bu vaadi vereni dinleyen bir kitle var, olmasa bu söylemlerde bulunabilir mi? Nedir bu rezillik birileri çıkıyor beka sorunu der, biri çıkar beraat dağıtıyoruz. Aklımızla dalga geçmeyin. Batı dünyasında ‘’Politika’’ şehirleşme, sanayileşme, temsili yönetim tarihsel zinciri içinde vatandaş için işler yaparak onları yönetme anlayışıyla oluşuyor. Batının adaleti DÜZEN, yönetimi POLİTİKA, geliri Vergidir. Bizde adalet YASAK, yönetimimiz SİYASET, gelirimiz HARAÇ. Buna Politikacılarımız ‘’Mahşerde Berat Belgesi’’ de Eklediler Hadi Hayırlısı…

 

 

Bu yazı 45338 defa okunmuştur.