Reklam
Reklam
Erdoğan ERKAYMAZ

Erdoğan ERKAYMAZ

dogusofsetayancik@hotmail.com

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

27 Ağustos 2019 - 10:05

Başkomutan Mustafa Kemal’in 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe’den verdiği taarruz emri, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin özgürlük öncesi attığı son adımdı… Saat 04:30’da Türk topçusunun ateşiyle başlayan Büyük Taarruz, Mehmetçiğin süngü savaşıyla devam etti. 30 Ağustos 1922’de savaş Türk ordusunun kesin zaferiyle sonuçlandı. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun öyküsünü anlattığı ‘’NUTUK’’ ta ‘’Büyük Taarruz’’ dan ‘’Muazzam Bir Eser’’ diye söz eder.



 

            30 Ağustos, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı Türk Milletinin canını, malını, namusunu, varını yoğunu ve bütün gücünü ortaya koyarak kurtuluş mücadelesi ile düşman kuvvetlerini tamamen ülkeden çıkararak vatanını kurtaran zaferin adıdır. Ülkemizin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. O dönemin şartlarını yaşamayan, özünde hissetmeyen ve önemini bilmeyen ‘’ 30 Ağustos Zafer Bayramı’’ nı kutlayamaz.



 

            Fatih Rıfkı Atay; ‘’ 30 Ağustos Bayramını; Neyimiz varsa; bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaş olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu Batının, Vicdanımızı Doğunun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcağını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak; hepsini, her şeyi, 30 Ağustos Zaferi’ne borçluyuz.’’ diye ifade etmiştir.



 

            30 Ağustos Zaferi yalnızca Kurtuluş Savaşı dersi değil aynı zamanda bir uygarlık dersidir. Başkomutan Mustafa Kemal paşa, Anadolu’da ki işgalci Yunan orduları komutanı Tripkupis’i esir aldıktan sonra, karargahından kahve ikram ederek, onuruna saygılı davranmıştır. Kılıcı alınmamış, kahve ikram ederek teselli bile edilmiştir! Başkamondan Mustafa Kemal Paşa 30 Ağustos Zaferini izleyerek 9 Eylül !922’de İzmir’e girişinde, ayaklarının altına serilen Yunan Bayrağını çiğnememiş, bir ulusun onuru olduğunu belirterek yerden kaldırtmıştır.



 

            Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 97 yıl önce kazandığı Büyük Zaferin yıl dönümünde ‘’30 Ağustos Zafer Bayramı’’ nı dünya var oldukça bu millet varlığından, birliğinden ve tam bağımsızlığından asla taviz vermeden, ulusça anlamını, önemini, o dönemi yaşayarak ve hissederek büyük onur, gurur, mutluluk, saygı ve sevgi coşku ile kutlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin emanet edildiği gençlere ve kurtuluşunu sağlayan bayramları unutturmayacağız, unutmayacağız… Bu günümüzü sağlayan başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.

 

Sevgi İle Kalın

ERDOĞAN ERKAYMAZ

Bu yazı 32155 defa okunmuştur.