Reklam
Reklam
Erdoğan ERKAYMAZ

Erdoğan ERKAYMAZ

dogusofsetayancik@hotmail.com

SKANDAL

05 Ocak 2018 - 09:52

CHP’li Vekil Tuncay ÖZKAN, “diyanet Çocuk istismarlarını Akladı!” başlığı altında sosyal medya hesabında; “2017 yılında 387 çocuk istismara uğramış, ülkemiz çocuk istismarı konusunda 3.sırada iken Diyanet’in yaptığı rezil açıklamaya bakın; Kızlar 9, Erkekler 12 yaşında evlenebilir. Dinimizi çocuklarımızı bu kafadan korumalıyız diyip tepki gösterdi. Peki diyanetin web sitesinde ne yazıyormuş? Yine ulusal gazetelerimizde yazdığı şekliyle aktarıyorum; “Nikâh tanımını yapan diyanet buluğ çağına girmiş olanlarında dinen nikâhlanabileceğini belirtti. Diyanet, buluğ yaşının alt sınırının kızlarda 9, erkeklerde 12 olarak belirtti. Diyanet kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini erkeklerinde 12 yaşında baba olabileceklerini belirledi. Diyanete göre ergenlik çağına girmiş kız çocukları nikâhlanırken yanlarında velilerinin olması daha uygun olacağını da açıkladı. “ veli olmasa da olur” (Sözcü Gazetesi 2 Ocak 2018)

 

Kamuoyundan tepki gelmesi üzerine diyanet yaptığı açıklamada; “ Bugün bazı basın yayın organlarından yer alan, diyanet işleri başkanlığının kız çocuklarının erke yaşlarında evlenebilecekleri yönünde açıklamalarda bulunduğuna dair haberler asılsız olup, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.” İfadelerini kullandı. Diyanet işleri başkanlığının açıklamaları kamuoyunda ki tepkileri dindirmedi. Sosyal medya da “ Diyanet kapatılsın” başlığı altında binlerce twet paylaşıldı.

 

Nasıl bir anlayış anlamak mümkün değil. Daha geçenlerde Konya da Milli Eğitim İl Müdürlüğü Sosyal medya hesabından Beden Eğitimi derslerinde eşofman giyen öğrencilerin zina yaptığı iması içeren “ya benim sapık duygularım var, yada şeytan onlara uğramıyor. Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi yada imanınızı kaybetmişsiniz demektir.” Düşüncesinde ki Kız İmam Hatip Lisesi Felsefe Öğretmenine bir başka Öğretmeninde ona destek olması, bir ülke bu kadar bir batağın içene nasıl düşer… Üzülmeyi aştık artık utanmalıyız…

 

Birleşmiş Milletle Çocuk Hakları sözleşmesine göre 18 yaşından küçük olan herkes çocuktur.  Sözde din ulemaları şeyhler, hocalar son dönemde yaptıkları açıklamalarla dinin neredeyse kız çocukları kadın kıyafetleri, evlilik, cinsellik sakalsız erkekten tahlil olma gibi utanılası konular indirgediler. Çok yazık. Bu konu da karnemizde çok kırık. 2017 yılında 987 çocuk istismara uğramış, Türkiye Çocuk istismarında Dünya da 3. Sırda, bir kara mizahta 17 yaşında iseniz yaşınız tutmadığı için sigara satılan market, büfe, bakkalda almanız yasak. 9 yasında iseniz evlenebilirsiniz. Bence diyanet çocukları “çocuk” olarak görmeyen, giderek artan çocuk istismarı uygulamalarıyla mücadele etsin.

 

Diyanet, şeyhülislam makamı değildir. Türkiye Cumhuriyeti halifeliği kaldırmış laikliği ilke edinmiştir. Laik bir ülkede bütün dinlere devlet eşit olarak yaklaşmak zorundadır. Laik Türkiye Cumhuriyeti halifeliği kaldırmış Laikliği ilke edinmiştir. Laik bir ülkede bütün dinlere devlet eşit olarak yaklaşmak zorundadır. Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin dinlere mensup tüm vatandaşları arasında barışı sağlamak için tüm sinlerden konusunda uzman kişilerin bulunduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne uyum sağlamak ve aşırılıkları törpülemek amacıyla din işleri makamı Diyanet kurulmuştur.

 

9 yaşında ki kız çocuğuyla ilgili fantezileri olan sapıkların maaşları benden alınan vergiyle ödendiğini bilmek üzüntülerin en acısı… Anladıkları dilden söyleyecek olursam. Hakkımı helal etmiyorum. Yazımı sonlandırırken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle bitirmek istiyorum.

 

“Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda, yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır.” Mustafa Kemal Atatürk

                                                               Erdoğan ERKAYMAZ

Bu yazı 23394 defa okunmuştur.