Reklam
Reklam
İlyas ÖZDEMİR

İlyas ÖZDEMİR

dogusofsetayancik@hotmail.com

SİZ NE LAFTAN ANLAMAZ BİR KURULUŞSUNUZ!

26 Aralık 2013 - 11:54

Bilindiği gibi ülkemizde araç sayısı her geçen gün artıyor.

İlçemizde yaklaşık 4500 tescilli araç bulunmaktadır. Bununla beraber ilçemize ayda bir kez muayene için gelen TÜVTÜRK muayene istasyonu, düzenli ve yeterli hizmet vermemektedir. Daha önce iki kez Ulaştırma Bakanlığına konuyu ilettim, aynı sorunlar devam etmektedir. Bugün bir dilekçe daha yazdım.

TÜVTÜRK muayene ekibi ilçemize muayene için ayda bir kez geliyor. Odamıza kayıtlı üyelerimiz ve aracını muayene ettirmek isteyen araç sahipleri, işini gördüre bilmek için sabah saat dörtte veya sabah namazında terminalde aracının içinde beklemeye başlamaktadır. Bu bekleme esnasında terminal kahvesinin camına kimin astığı belli olmayan bir sıra kâğıdı asılıyor. Bu sıra kâğıdına gelen araç sahibi plakasını yazıyor. Muayene için gelen ekipler bu listeye göre araç muayenesi yapmaya başlıyor. İlçemizde TÜVTÜRK’ ÜN bürosu veya elemanı bulunmamaktadır.

Bu zaman da, bu teknolojik imkanların olduğu zamanda, bu sıralama sistemine güler misiniz, ağlar mısınız, bana sorarsanız, ben ağlayanlardanım. Niye diyecekseniz?   Biz şirket yetkililerine bu sırala sistemi uygun olmadığını, vatandaşın mağdur olduğunu bildirdik. Bu sıralamayı Şoförler odası aracılığıyla yapılması uygun olacağını ilettik. Biz bu şirkete yardımcı olalım teklifinde bulunduk. Bu teklifi duymazdan geldiler.

Araç plakalarını, vatandaşın odaya talep ettiği tarihle sıralamayı yapalım. Siz muayene için geldiğiniz gün size verelim dedik. Vatandaş sabah erken saatte terminalde çayın soğuğunu çekmesin dedik. Tarafımıza bu konuyla ilgili her hangi bir bilgi vermediler.

Şirket olarak siz burada bir büro açın veya vatandaş Sinop TÜVTÜRK merkezini arasın telefonla sıralama yapınız. Onu da yapmıyorsunuz. Vatandaş parasıyla size askerlik yapacak hali de yok. Bu konuya bu dilekçemde de çare bulunmayacaksa biz bu Dernek işlerini boşuna yapıyoruz anlamına gelmektedir. Demek ki özelleştirilen her firmaya laf söz geçmiyor anlamı taşıyor.

İlçemize muayene için gelen TÜVTÜRK iki günde yaklaşık 64 araç muayene etmektedir. Bu sayı ilçemize yetmemektedir. Ayda yaklaşık 100 araç muayene istemiyle ilgili şirkete başvurmaktadır. Vatandaşımız parayla ilgili hiç bir sorun yapmıyor. Birde verdiği paranın karşılığında güzel bir hizmet alabilmiş olsa, hiç bir sorun olmayacak.

TÜVTÜRK şirket yetkililerini tekrar uyarıyorum. İlçemizde muayene işi yaptıran vatandaştan aldığınız parayı helalinden almak istiyorsanız. Eksiklerinizi giderip, düzgün bir hizmet vererek paranızı helalinden kazanmanızı tavsiye ederim.

Ayancık Şoförler Odasına kayıtlı üyelerimiz ve aracı olan vatandaş araç muayenesi konusunda sıkıntıları vardır. Bunların bir an evvel düzeltilmesi gerekmektedir.

Tüm üyelerimize ve hemşerilerimize kazasız, sağlıklı uzun ömürler dilerim.

                             İlyas ÖZDEMİR

Ayancık Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı

Bu yazı 11836 defa okunmuştur.