Reklam
Reklam
İlyas ÖZDEMİR

İlyas ÖZDEMİR

dogusofsetayancik@hotmail.com

SİYASETTE OLMALIMIYIM..

27 Kasım 2018 - 10:56

   Son günlerde kendime, ben siyasette olmalı mıyım? Olmamalı mıyım? Bu soruyu  bir çok kez sordum..Kendimde  cevabını bulamadım. Çevreme eşime dostuma sordum, Sonuç olarak on kişiden sekiz i evet sen siyasetin bir köşesinde olmalısın dediler.Bu sonuca karşılık ticari işlerimi fazla etkilemeyecek,zaman açısından beni fazla sıkıntıya sokmayacak olan belediye meclis üyeliğine müracaatımı yaptım..

   Kırk sekiz yıllık ömrümün yaklaşık yirmi yılını siyaset ve dernekçilik ile geçiren biri olarak çevremde yaşanan siyasi gelişmelere ve vatandaşın taleplerine yüz çevirip bir kenarda oturmam uygun olmayacağını düşündüm..

   Bizim siyasi temelimiz Dede den Atadan geliyor..Dedem Mehmet Ağa yaklaşık yirmi beş yıl muhtarlık yapmış..Babam köy kooperatif başkanlığı yapmış..1991 yılında ,amca ve ağabeylerim Sinop ta  Doğru yol partisinin üç sıfır seçim almasında önemli rol oynamış ve yakın arkadaşlarının  millet vekili olmasını sağlamışlardır..

    Devamında Demokrat parti den ben siyasetin içine girdim..Daha sonra 2009 yılında Ak parti yeni il başkanlığı binasının açılışında..bir kaç belediye başkanı ve Demokrat parti ilçe başkanlarına.. Dönemin Samsun millet vekili Bakan Sayın  Mustafa Demir in taktığı rozet ile Ak parti saflarına geçmiş olduk..Seçim dönemlerinde kayıtlı olduğumuz partimize her zaman destek olduk ama sivil toplum kuruluşu başkanı olduğum için siyasette görev alma talebimiz olmadı..

   Bir çok insan vatanına milletine faydalı olabilmek için siyasetin içine girer ama bazıları bu işte başarı gösteremez..Bazıları ise başlangıç amacına uygun görevini layığı  ile yerine getirir..Benim çevrem benim yapımı bilirler..yaptığım işin hakkını vermeye çalışırım..

   Ülkemin ve milletimin sıkıntılarının ne olduğunu ve çözüm noktalarını çok iyi bilmesem de tespit edebilecek kapasiteye sahibimdir..Tek eksiğim haksızlıklara tahammülüm yoktur..Yanlış yapan ben isem eğer..yanlış yaptım özür dilerim demesini de bilirim..Tarafımdır yanlış yapsa da olur diyemem..Topluma yanlış gelen konuların ne olduğunu ve çözüm üretilmesi gereken durumlarda  gerekli yerlere konuları  iletebilirim ve müspet menfi bilgi vermem gereken yerleri bilgilendiririm..

  Allahın bize bahşettiği ömür çok çabuk gelip geçiyor..Kendi imkanlarımız iyi olabilir..Hiç bir şeye ihtiyacımızda olmayabilir..Bizim ihtiyacımızın olmadığı şeylere çevremizdeki insanların ihtiyacı var..Ülkemize ve çevremize ne kadar fayda sağlayabilirsek bize kalacak onlardır..Bizim zengin olmamız çevremizin çok olması insanları fazla ilgilendirmiyor..İnsanlara ne kadar fayda sağlayabilirsek bir şekilde paylaşım içerisinde olursak aldığımız bir dua ve cenazemizde iyi bilirdik diyen gür seslerin olması  bize kalacak olan en büyük servettir..

  Siyasetin yerel ayağı olan belediye meclis üyeliğinden çıkmış olduğum bu yolda Allah vatana millete hayırlı hizmetler yapmayı bana ve tüm bu hizmet yolunda olanlara nasip etsin..Bu görev hakkımızda hayırlı olacak ise nasip olsun..Hayırlı olmayacak ise nasip olmasın..

    Önümüzde yapılacak olan seçimin Ülkemize,Milletimize hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni eder,Ayancık Doğuş Gazetesi okuyucularına ve takipçilerine sevgi ve saygılarımı sunarım..

 

Bu yazı 6829 defa okunmuştur.